vakantiewoningen in de Dordogne

Home
Laussac
Le Penot
Saint-Aubin
Viralet
Literatuur
Voorwaarden
Sitemap
Contact
www.coenvanuhm.blogspot.nl
SAINT-AUBIN
 

'Une petite maison de campagne', zo laat de vakantiewoning SAINT-AUBIN zich aardig omschrijven. Het is gelegen iets buiten het onbeduidende dorpje Sait-Aubin-de-Lanquais. Van oorsprong is de woning een klein boerderijtje, dat fraai en met oog voor detail en historie tot een eenvoudige vakantiewoning voor vijf personen is gerestaureerd. De voorgevel is met uiteenlopende bouwmaterialen geconstrueerd: extra plat gebakken stenen,wellicht uit de 17e of 18e eeuw. Mogelijk zijn deze ooit gesloopt uit een oud huis. Rondom de voordeur treffen we witte, zachte kalksteen. De rechtergevel is opgetrokken uit veldkeien en stukgeslagen rots en in wild verband gemetseld met leem en/of kalk. Ongetwijfeld zal dit materiaal overal rondom het hele huis zijn toegepast, maar aan de achterzijde zie je er niets meer van terug. Het is daar allemaal strak weggepleisterd. Het is maar wat je mooi vindt!

SAINT-AUBIN is netjes en proper, er ligt een mooie plavuizen vloer, de muren zijn strak wit geplamuurd. De oorspronkelijke balken van de zoldering en de originele deurstijlen treft men nog aan. De keuken ligt vier traptreetjes lager dan de séjour. Deze is uitgerust met een vierpits gasfornuis, warm- en koud stromend water, twee spoelbakken, een koelkast met vriesvak, een magnetron, een eethoek, een wasmachine en volop kastruimte. Het sanitair omvat toilet, bidet, douche en wastafel met warm en koud water. In de woonkamer staan onder meer vier gemakkelijke stoelen plus een tafel. Het meubilair laat zich eenvoudig verplaatsen: men kan een en ander naar eigen voorkeur inrichten. Er is een tv aanwezig.

Zoals gezegd is SAINT-AUBIN geschikt voor maximaal vijf personen: er is een tweepersoonsslaapkamer en een met een twee- en een eenpersoonsbed. Als de temperatuur er om vraagt, dan draait men de centrale verwarming open! Seringenboompjes, zonnebloemen en uiteenlopende struiken staan rondom het huis. Aan de voorkant ligt een royaal gazon, overdag volop in de zon. De grote, oude eik, pal naast het huis, biedt dan de nodige schaduw en verkoeling. Tuinmeubels en parasol bieden de gelegenheid om overdag en 's avonds heerlijk buiten te luieren, te lezen, te eten, weg te soezelen en lekker niets te doen, gewoon genieten van wat er is en wat zich aandient.

In SAINT-AUBIN is men geheel op zich zelf, volstrekte rust en privacy. De doodlopende weg die toegang tot de woning geeft wordt alleen door de bewoners van de woning gebruikt. Vlak bij staat een boerderij met wat schuren: de boer is er al lang geleden mee gestopt.

Het meenemen van huisdieren is niet toegestaan!

Wanneer men de foto's van de voorzijde van het huis bekijkt, dan is het gedeelte ter rechterzijde van de schoorsteen een pied-à-terre van de eigenaar, een echtpaar dat woont en werkt in Bergerac. Men verblijft er in het hoogseizoen vrijwel nooit. En mocht dat eventueel een keertje wel zo zijn en men is er ontvankelijk voor, dan volgen mooie verhalen.


By MartiniStad 2004
Over de vakantiewoning De omgeving van  en route naar de woning Laussac Bekijk de imgeving met Googlemaps Een plattegrond van de vakantiewoning in Laussac Klik voor informatie over huren en periode Over de vakantiewoning De omgeving van  en route naar de woning Le Penot Bekijk de imgeving met Googlemaps Een plattegrond van de vakantiewoning Le Penot Klik voor informatie over huren en periode Over de vakantiewoning De omgeving van  en route naar de woning Saint-Aubin Bekijk de imgeving met Googlemaps Een plattegrond van de vakantiewoning Saint-Aubin Klik voor informatie over huren en periode Over de vakantiewoning De omgeving van  en route naar de woning Viralet Bekijk de imgeving met Googlemaps Een plattegrond van de vakantiewoning Viralet Klik voor informatie over huren en periode