vakantiewoningen in de Dordogne

Home
Laussac
Le Penot
Saint-Aubin
Viralet
Literatuur
Voorwaarden
Sitemap
Contact
www.coenvanuhm.blogspot.nl
LAUSSAC
 

Idyllisch, een beetje paradijserig, zo laat de ligging van LAUSSAC zich het best karakteriseren. Alleen en volstrekt op zichzelf staat het te midden van glooiende weilanden, omzoomd door bos. De buurman is een boerderij die men vanuit het huis honderden meters verderop misschien nét kan zien, laat staan horen! Behalve de onverharde, doodlopende toegangsweg tot LAUSSAC is er in de onmiddellijke omgeving van het huis geen enkele weggetje te bespeuren. Men zit dan ook in absolute rust en ongehinderd alleen. Desondanks ligt het dorp Beaumont op loopafstand: 1800 meter om precies te zijn. Ex-vorstin Wilhelmina parafraserend, dan laat LAUSSAC zich typeren als: alleen, maar niet eenzaam.

De combinatie van bovenstaande summiere beschrijving en de foto's is ontoereikend om de beleving van het verblijf in LAUSSAC te omschrijven. Je moet zoiets natuurlijk altijd wat relativeren en een beschrijving is altijd wat subjectief, maar gesteld kan worden dat een etmaal in LAUSSAC een caleidoscopische ervaring is, die zich letterlijk in geuren, kleuren en geluiden laat verhalen.

De kleine, oorspronkelijke boerenwoning is degelijk gerenoveerd en geschikt gemaakt voor vakantiegangers die eenvoudig comfort in een rustieke, stille omgeving zoeken. Aan de hand van de plattegrond plus de foto's hierboven kan men zich een goede indruk van het huis vormen. Enige toelichting daarbij maakt het beeld completer.

De open schuur naast de woning dient als stalling voor de auto en men kan er tevens de volle vuilniszakken kwijt. Via een betonnen trappetje aan de zijkant van het huis komt men op het zuiden gelegen terrasje en bij de entree. Binnen treffen we een woonkamer aan met een open keuken, een tweepersoons slaapkamer en het sanitair, bestaande uit toilet, douche en wastafel met koud/warm water. Voor eventuele logés kan de bank tot een tweepersoons slaapbank worden omgetoverd. Het slaapkamerbed is voorzien van matras en dekens. Zowel in de woon- als in de slaapkamer is er voldoende kastruimte. Wanneer de zomer daartoe onverhoopt aanleiding geeft, wat in deze contreien vrij onwaarschijnlijk is, dan kan beroep gedaan worden op een gaskachel. Naast voldoende serviesgoed en keukengerei is er een koelkast met ruim vriesvak aanwezig. Voorts treft men onder meer een koffiezetapparaat aan, een strijkijzer en een stofzuiger.

De vier stoelen, tafel en parasol op het terras dienen het gemak: overdag en 's avonds heerlijk buiten zitten, lezen, eten en drinken, het gekwinkeleer van vogels determineren, zowel de zon als de avond over je heen laten komen, niets doen, een vluchtige gedachte aan thuis en werk, wegdoezelen, een vakantie in aangename, achteloze ledigheid.

 


By MartiniStad 2004
Over de vakantiewoning De omgeving van  en route naar de woning Laussac Bekijk de imgeving met Googlemaps Een plattegrond van de vakantiewoning in Laussac Klik voor informatie over huren en periode Over de vakantiewoning De omgeving van  en route naar de woning Le Penot Bekijk de imgeving met Googlemaps Een plattegrond van de vakantiewoning Le Penot Klik voor informatie over huren en periode Over de vakantiewoning De omgeving van  en route naar de woning Saint-Aubin Bekijk de imgeving met Googlemaps Een plattegrond van de vakantiewoning Saint-Aubin Klik voor informatie over huren en periode Over de vakantiewoning De omgeving van  en route naar de woning Viralet Bekijk de imgeving met Googlemaps Een plattegrond van de vakantiewoning Viralet Klik voor informatie over huren en periode