vakantiewoningen in de Dordogne

Home
Laussac
Le Penot
Saint-Aubin
Viralet
Literatuur
Voorwaarden
Sitemap
Contact
www.coenvanuhm.blogspot.nl
LE PENOT
 
Kleiner dan een gehuchtje, zo laat de onmiddellijke omgeving van LE PENOT zich omschrijven: een viertal oude boerderijtjes, in de voor de regio karakteristieke stijl gebouwd, wat ruw en sober ogend. Ze staan ter weerzijde van een B-weggetje, een voie communale die het glooiende landbouwgebied tussen Razac-d` Eymet en Saint- Aubin- de Cadelech doorkruist. Een Parisien heeft er zijn buiten, het volgende huis staat er te staan en in de overige twee huizen wonen mensen die er hun hele leven hebben gesleten. Het is warm, kalm, zinderend en stil. C'est la campagne! Het erf wordt begrensd door een tweetal bij de woning behorende schuurtjes, de bovengenoemde voie communale én de vrije natuur. De tuin van LE PENOT is mooi, groot en groen, een uitgestrekt gazon met struikjes, vruchtbomen, floralia en schaduw. De schuur naast de woning is gedeeltelijk open. Vooral 's avonds is dit een knus hoekje: een fles vin de table staat op tafel, er wordt gebarbecued bij sfeervol licht en de oude oven brandt als open haard. De oorspronkelijk boerenwoning LE PENOT is stijlvol gerenoveerd en erg gerieflijk ingericht. Via de entree komt men in een halletje met vier deuren, welke toegang verschaffen tot een slaapkamer, het toilet, het sanitair en de woonkamer, met in het verlengde hiervan, een tweede slaapkamer, waar een twee- en eenpersoonsbed staan. Desgewenst kan er een ledikantje worden bijgeplaatst. In eerstgenoemde slaapkamer bevindt zich een tweepersoons bed plus veel kastruimte. Het sanitair bestaat uit een ligbad en een wastafel met mengkraan. De royale woonkamer met open keuken heeft een plavuizenvloer, een grote open haard en een kast waarin men onder andere radio, tv en boeken aantreft. Er staat een antieke tafel met zes stoelen en een kwartronde bank, die zich in een handomdraai laat splitsen. Openslaande deuren geven toegang tot de tuin. Van de interieurfoto's zijn er twee die een grote overlap vertonen. Wanneer je deze na elkaar bekijkt, krijgt men een aardige blik in de kamer. De keuken is van alle comfort voorzien: magnetron, koffieapparaat twee spoelbakken, vierpits-gasfornuis, voldoende keukengerei en servies. In het bijvertrekje bij de entree staat de wasmachine en de koelvriescombinatie.

Volledigheidshalve het volgende: het erkertje op de bovenverdieping (zie foto's) bevindt zich boven de tweede slaapkamer. Deze zolderetage is niet in gebruik.

Wanneer God in Frankrijk leeft, dan leeft hij hier: overdag en 's avonds eindeloos en heerlijk buiten zitten, lezen, eten en drinken, het gekwinkeleer van de vogels determineren, zowel de zon als de avond over je heen laten komen. Niets doen. Een vluchtige gedachte aan thuis en werk, wegsoezelen, een vakantie in aangename achteloze ledigheid.

Tot slot: de propriétaire van de woning, zelf woonachtig in Périgueux, heeft op het erf van Le Penot een caravan staan waar hij af en toe van een mooie dag en/of avond komt genieten. De caravan bevindt zich op afstand en buiten het zicht van de vakantiewoning. U zult van zijn eventuele aanwezigheid dan ook nagenoeg niets bemerken. Het is overigens een bijzonder vriendelijke en aangename man. De pagina met de plattegrond geeft u een goed beeld van Le Penot en het erf.


By MartiniStad 2004
Over de vakantiewoning De omgeving van  en route naar de woning Laussac Bekijk de imgeving met Googlemaps Een plattegrond van de vakantiewoning in Laussac Klik voor informatie over huren en periode Over de vakantiewoning De omgeving van  en route naar de woning Le Penot Bekijk de imgeving met Googlemaps Een plattegrond van de vakantiewoning Le Penot Klik voor informatie over huren en periode Over de vakantiewoning De omgeving van  en route naar de woning Saint-Aubin Bekijk de imgeving met Googlemaps Een plattegrond van de vakantiewoning Saint-Aubin Klik voor informatie over huren en periode Over de vakantiewoning De omgeving van  en route naar de woning Viralet Bekijk de imgeving met Googlemaps Een plattegrond van de vakantiewoning Viralet Klik voor informatie over huren en periode