vakantiewoningen in de Dordogne

Home
Laussac
Le Penot
Saint-Aubin
Viralet
Literatuur
Voorwaarden
Sitemap
Contact
www.coenvanuhm.blogspot.nl
VIRALET
 

Vlaamse gaai, rolklaver, glanshaver, Jacobskruiskruid, dolle kervel, wolfsmelk, beemdkroon, akkerkool, bont randoogje, spekwortel, soldaatje, haakmos, koekoek en akkerhommels: welaan, Viralet biedt in haar onmiddellijke omgeving een diversiteit aan flora en fauna, die men vanuit de rijke Nederlandse woordenschat zo mooi laten omschrijven.

Tussen Lalinde en Le Buisson ligt het dorpje Badefols-sur-Dordogne, rustiek gelegen aan de linkeroever van de rivier de Dordogne. Een kleine drie kilometer vanaf hier, de heuvels in, ligt Viralet. De vakantiewoning ligt onopvallend in het glooiende landschap; de natuurlijke omgeving heeft ervan bezit genomen. Vanaf terras en vanuit huis heeft men zicht op een groene weide, omgeven door oude eiken en tamme kastanjebossen. Wandelend haal je je hart op aan alles wat je ziet, hoort en ruikt. Genoemde wei is een traverse voor wild dat van A naar B en vice versa snelt. Je zult het meemaken! Onnodig te stellen dat Viralet vooral geschikt is voor natuurliefebbers en voor mensen, die gesteld zijn op volkomen rust en privacy.

Het vakantiehuis ligt op 6000 m2 eigen grond en is geschikt voor een gezelschap van maximaal 4 personen. Er bevindt zich een slaapkamer met twee eenpersoonsbedden en één met een tweepersoons, elk voorzien van matras, kussens en dekens. Er is een gecombineerde douche/toilet plus wastafel met warm en koud stromend water. De woonkamer met open keuken heeft een kastanjehouten parketvloer, een eethoek- en zitgedeelte, een gezellige houtkachel en een kleurentelevisie, aangesloten op schotelantenne (sateliet Astra). De open keuken beschikt over alle comfort, zoals tafelmodel koelkast, vier-pits gastoestel, elektrische grilloven, koffiezetapparaat, magnetron en elektrische grill/barbecue. Kook- en eetgerei is in nette staat en in voldoende mate aanwezig. De slaapkamers hebben elektrische verwarming. Mocht het weer daartoe aanleiding geven dan ligt buiten brandhout voor de houtkachel. Stofzuiger plus overige attributen voor de schoonmaak ontbreken niet. Voor buiten op het terras zijn er ligstoelen, een buitentafel en parasols. In de zomer is de omgeving doorgaans kurkdroog. Wegens brandgevaar wordt wordt dan ook nadrukkelijk verboden ter plekke een bar-b-que te ontsteken. Levensgevaarlijk!

Tot zover een eerste kennismaking met Viralet.


By MartiniStad 2004
Over de vakantiewoning De omgeving van  en route naar de woning Laussac Bekijk de imgeving met Googlemaps Een plattegrond van de vakantiewoning in Laussac Klik voor informatie over huren en periode Over de vakantiewoning De omgeving van  en route naar de woning Le Penot Bekijk de imgeving met Googlemaps Een plattegrond van de vakantiewoning Le Penot Klik voor informatie over huren en periode Over de vakantiewoning De omgeving van  en route naar de woning Saint-Aubin Bekijk de imgeving met Googlemaps Een plattegrond van de vakantiewoning Saint-Aubin Klik voor informatie over huren en periode Over de vakantiewoning De omgeving van  en route naar de woning Viralet Bekijk de imgeving met Googlemaps Een plattegrond van de vakantiewoning Viralet Klik voor informatie over huren en periode